Voor lekdetectie in Amsterdam bel

Vloerverwarminglekkage

Vloerverwarming zorgt voor een heerlijke gelijkmatige warmte in uw gehele woning. Veel mensen, voor degene met koude voeten, vinden dit ideaal. Dat is het ook, zolang uw verwarming goed werkt. Wanneer er echter lekkage ontstaat aan uw vloerverwarming, dan kan dat tot grote schade aan uw woning leiden.

Lekkage vloerverwarming herkennen?

Hoewel de leidingen van uw vloerverwarming in uw vloer lopen kunnen deze net als bij een normale verwarming gaan lekken. Helaas merkt u dit niet altijd direct en de symptomen zijn vaak later zichtbaar.

Lekkage aan uw vloerverwarming kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een losgelaten koppeling of het doorboren van een leiding zijn de meest voorkomende oorzaken. Het scheuren van een leiding komt echter zelden voor.

De belangrijkste punten waaraan u kunt herkennen of uw systeem lekt zijn:

  • Natte plekken op uw vloer
  • Natte voegen (bij tegelvloeren)
  • Drukverlies in uw cv systeem

In alle gevallen is het verstandig om zo snel mogelijk een expert in te schakelen die de eventuele lekkage kan opsporen en de reparatie kan uitvoeren. Wanneer u de lekkage niet laat repareren, dan kan dit tot structurele schade aan uw woning leiden.

Lekkage vloerverwarming verhelpen

Moorman Totaal Montage is gespecialiseerd in het opsporen en dichten van alle soorten lekkages. Of het nu gaat om om een structurele of incidentele lekkage in uw vloerverwarming, wij verhelpen uw lek! Door onze geavanceerde detectiemethoden, zoals infraroodcamera's, kunnen wij snel uw lek vinden zonder hak- en breekwerk. Het dichten van het lek en gevolgschade is veelal verzekerd via uw opstalverzekering. Wanneer u dit door ons laat uitvoeren, dan vinden alle werkzaamheden plaats onder een paraplu.

lekkage vloerverwarming afbeelding